Роми плашат полицаи с брадва
Роми плашат полицаи с брадва / DarikNews.bg, архив

Пореден екшън с градешки роми се е разиграл в събота, 19 декември, става ясно от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Сливен. Трима мъже са в ареста на РУ „Полиция” - Котел за хулиганство и оказване на съпротива срещу полицейски служители.

Инцидентът започнал, когато полицейски екип се отзовал на сигнал по подозрение, че два автомобила, движещи се с висока скорост в котленското село Градец, са управлявани от водачи без шофьорски книжки и в нетрезво състояние. При опит да спрат със стоп палка единия от водачите, който шофирал лек автомобил БМВ, той не спрял, а продължил движението си и направил опит да се укрие.

След като установили самоличността на водача – 25-годишен мъж от Градец, полицейските служители го открили в къща в селото. При опит да бъде извършена проверка, от къщата излезли трима мъже – водачът и други двама на 21 и 28 години. Те започнали да хвърлят стъклени бутилки и камъни по полицейските служители и да отправят закани, размахвайки  брадва и дъски. Полицейските служители успели да ги арестуват и ги отвели  полицейското управление в Котел, където са задържани за 24 часа. Срещу тях е образувано бързо досъдебно производство за нарушение против реда и общественото спокойствие.

За случая е уведомена Районна прокуратура - Котел. От там за Дарик съобщиха, че мярката на задържане е удължена на 72 часа и има образувано дело.