Реконструиран уличен участък откриха в Нова Загора
Реконструиран уличен участък откриха в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Заместник-кметовете на Община Нова Загора Галя Захариева и Маргарит Тодоров откриха официално последния ремонтиран участък от улица, включена в европроект за  обновена и модернизирана градска среда в Нова Загора" - от ул. „Петко Енев" до ул. „Цар Освободител" по ул. „Родопи".

„С реализирането на първия подобект от европроекта - реконструирането и рехабилитацията на деветте улици, успяхме за създадем благоприятни условия за повишаване конкурентноспособността на икономиката на града ни, чрез модернизация на транспортно-комуникационната инфраструктура на общината, превръщащи я в достъпна и привлекателна територия за населението, бизнеса и транзитния поток в региона.

По този начин укрепваме и позицията на нашия град като втори по значение икономически и културен център в Сливенска област, привлекателен за местните и чуждестранни инвеститори. Не на последно място подобрената инфраструктура създава удобства и повишава качеството на живот на новозагорци" - каза при откриването заместник-кметът Галя Захариева.

Бяха връчени поздравителни адреси и подаръци, книгата-фотоалбум на Нова Загора на живеещите на ул. „Родопи", поддържащи образцов ред и чистота в своите дворове и уличните пространства пред домовете си.