Разясняват коректността на декларираните данни в община Тунджа
Разясняват коректността на декларираните данни в община Тунджа / община Тунджа

Проверка на коректността на подадените имотни декларации от собствениците на имоти в община Тунджа беше обсъдена по време на работна среща между кмета на общината Георги Георгиев, секретарят Андон Кръстев, заместник-кметовете Ели Василева и Георги Чалъков, директорът на Дирекция „Местни данъци и такси" Стоянка Христакиева и кметове и кметски намстници.

За целта в кметствата е предоставен достъп до информационния ресурс на използвания програмен продукт за местни данъци и такси. Общинската администрация призовава всички кметове и кметски наместници за оказване на съдействие на собствениците на недвижими имоти, които желаят да проверят фактическото състояние на декларираните от тях данни и да подадат коригиращи декларации, в случаите, когато се установят несъответствия.

От ръководството на община „Тунджа" призовават апелират собственици на имоти да изпълнят задължението си по Закона за местни данъци и такси за деклариране на актуалното си имотно състояние в срок до 30 септември.

След изтичането на този срок, всички населени места на общината ще започне извършването на проверки от органи по приходите за коректността на декларираните данни.