Разкрити престъпления в Ямболско
Разкрити престъпления в Ямболско / Sofia Photo Agency, архив

Пет престъпления са разкрити в хода на полицейска операция в Ямбол, проведена през изминалите и почивни дни, съобщават от полицията.

Проверени  са 46 търговски обекта и 173 моторни превозни средства. Разкрити са 5 престъпления и са установени общо 115 закононарушения, за които са съставени 28 акта за установени административни нарушения по Закона за българските лични документи, Закона за движение по пътищата и Наредбата на общината. Наложени са 77 глоби с фиш.

Образувани са две досадебни производства за притежание на наркотични вещества и едно досъдебно производство срещу водачи на МПС, шофирал след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила.  Установени са и двама неправодпособни водачи на МПС.
По време на операцията се задържани две  лице за съпричастност към извършено престъпление.

Съставени са 5 предупредителни протокола и едно разпореждане. Проверките продължават.

Органите на реда ще следят за ползването на обезопасителни системи, техническата изправност на МПС, валидно сключената задължителна застраховка „Гражданска отговорност”,  управлението на МПС след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, управлението  на МПС от неправоспособни водачи.