/ Механизиран батальон
Отборът на 42-ри механизиран батальон в Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, се класира на първо място в бригадния шампионат по „Футбол на малки врати”, който се проведе в Стара Загора. Освен купата на първенството, двете индивидуални награди за „Голмайстор” и „Вратар” също бяха спечелени от военнослужещи на батальона.

В първенството между отборите на военнослужещи от Втора механизирана бригада отборът на 42-ри механизиран батальон спечели оспорваната надпревара, като получи купата за първото място, връчена от заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников.

Полковник Ников връчи и статуетката за „Голмайстор на първенството” на ефрейтор 2 клас Генади Георгиев, определяйки неговата атака и попадение във вратата на „противниковия отбор” като „най-красивия гол със задна ножица” в редица проведени шампионати през годините.


бригаден шампионат
Механизиран батальон


В деня на Победата за 42-ри механизиран батальон, в Стара Загора, без нито един гол във вратата на отбора и с приза „Вратар на първенството” се отличи и военнослужещият младши сержант Илия Киров.

Деветомайската победа в Стара Загора, беше поредната за тим на батальона, след редицата извоювани първи места в бригадните шампионати през годината при дисциплините „Стрелба с пистолет”, „Военен трибой”, в професионалната надпревара по тактико-специална подготовка на разчетите и други.