Провеждат конкурс Отслабни и спечели
Провеждат конкурс Отслабни и спечели / netinfo

Конкурс “Отслабни и спечели” организира Отделът за опазване на общественото здраве в РИОКОЗ-Сливен. В него могат да участват лица от 18 до 60 години. Желаещите се записват в инспекцията до 31 октомври. Специалистите от отдела изчисляват индекса на телесна маса на всеки участник. След един месец процедурата ще се повтори и победителите ще получат награди.

Конкурсът е част от Националната седмица за борба със затлъстяването, която ще се проведе от 3 до 9 ноември под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Проявата е в съответствие с националната политика и политиката на Европейския съюз и Световната здравна организация за противопоставяне на затлъстяването, Координационният съвет на Националния план за действие “Храни и хранене”.

Организира се за трети път. Освен конкурса „Отслабни и спечели”, в Сливен ще се организира плодов ден в едно от училищата, където ще се проведе и дискусия на тема “Полезни ли са плодовете?”.

Ще бъдат разпространявани информационно-образователни материали с препоръки за здравословно хранене след населението. Във връзка с Националният план “Храни и хранене”, РИОКОЗ Сливен, отдел “ООЗ” ще отпечата методичен материал с препоръки за здравословно хранене на деца от 3 до 7-годишна възраст.

Провежда се “Училище за бъдещи майки”, където се дават съвети и препоръки от лекар специалист за здравословното хранене по време на бременност.