Продължават инициативите,  свързани със стимулиране на четенето сред ямболии
Продължават инициативите, свързани със стимулиране на четенето сред ямболии / netinfo

Продължават на местно ниво инициативите, свързани със стимулиране на четенето сред ямболии и по-специално сред децата и учениците, обяви кметът на Ямбол Георги Славов. Днес той връчи наградите на победителите в обявения от община Ямбол конкурс за най-атрактивна инициатива, свързана с кампанията „Голямото четене”.

Голямата награда от 50 тома литература спечели МГ „Атанас Радев”. Заради конкурентността на постъпилите предложения, комисията отличи и две извънредни награди- инициативите на ОУ „П. Р. Славейков” и на читалище „Зора. Те ще попълнят фондовете на библиотеките си с по 25 тома литературни произведения.

„Искрено ви благодаря за труда и усилията, които сте вложили. Вие сте хората, които успявате да запалите интереса на децата, да провокирате инициативата и сред всички нас, така че кампанията, проведена в Ямбол, бе истински изпълнена със съдържание, а не просто формална, колкото да се отчете дейност”, обърна се кметът Георги Славов към наградените.

Директорът на МГ „Ат. Радев”, председателят на читалище „Зора” и представител на ОУ „П. Р. Славейков” представиха същността на своите инициативи. И тримата увериха, че проявите, свързани със стимулиране на четенето сред гражданите на Ямбол няма спрат с края на кампанията, още повече, че вече има осезаем ефект от нея – завръщане на хората в библиотеките.