Предоставят здравни и образователни услуги на деца с увреждания в община Тунджа
Предоставят здравни и образователни услуги на деца с увреждания в община Тунджа / община Тунджа, Архив

Проектът "Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места" на община Тунджа е на стойност 588 567 лв., с планирана продължителност на дейностите 28 месеца.

Основната цел на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата и други лица в риск, чрез интегрирани инвестиции в ранното детско развитие и социално включване в населените места на общината. За период от 24 месеца по проекта ще бъдат предоставени интегрирани здравни, социални и образователни услуги.

По проекта ще се финансира дейността на Общностния център с Кабинет за ранна интервенция на уврежданията в с. Кабиле. Услугите ще се предоставят и в цялата мрежа от детски заведения на територията на общината, както и като мобилна работа в домовете на потребителите.

В рамките на комплексния интегриран подход е предвидено доставянето на следните услуги: Подобряване достъпа до здравеопазване и промоция на здравето чрез подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията; Ранна интервенция на уврежданията; Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания; Индивидуално консултиране и групова работа с деца, родители и бъдещи родители; Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност на децата за равен старт в училище.