/ ВИК-Сливен
80 метра тръби от главен водоснабдителен клон ще бъдат подменени на кръговото кръстовище „Розова градина“ в Сливен, при извършваните там строителни дейности. В задачите, възложени от общината на наетата с обществена поръчка фирма изпълнител, е включена и подмяна на амортизирания водопровод в района.

Затворен за движение е районът около кръстовище „Розова градина“

С цел да бъде изключен участъкът, подлежащ на подмяна, вчера водоснабдяването в района на моста беше прекъснато с временна връзка – байпас, която ще функционира до изграждането на новия водопровод. Новият водопровод, който трябва да излезе от обхвата на кръстовището, в този участък ще бъде изграден със съвременни чугунени водопроводни тръби с дълъг живот.

кръгово кръстовище
Вик Сливен


С писмо до „ВиК“, фирмата изпълнител поиска от дружеството спиране на водоснабдяването при кръстовището от 8:00 до 18:00 часа вчера, което изключи от мрежата цялата средна зона на Сливен, на юг от ул. „Раковска“. Строителите не се побраха в рамките на обявеното време, поради възникване на непредвидени обстоятелства при ремонта на сложните комуникации в района на Розова градина.

Започва изграждането на кръгово кръстовище „Розова градина“ (СНИМКИ)

По тази причина беше забавено с няколко часа и нормализирането на водоподаването в средната зона. Технологичното време за възстановяване на водоснабдяването изключва прибързани действия, коментират ВиК специалистите, с оглед избягването на т.нар. хидравлични удари, които са предпоставка за тежки аварии.

кръгово Сливен
Вик Сливен


„ВиК“ се извинява на своите абонати за причиненото във вчерашния ден неудобство. Дълго очакваното изграждане на кръгово кръстовище в района на Розова градина, обаче, изисква проява на разбиране от страна на всички институции и повече търпение от гражданите.