Полицията следи трафика Петолъчката - Стара Загора
Полицията следи трафика Петолъчката - Стара Загора / netinfo

9 полицейски поста са разположени по пътя Бургас - София на територията на Областна дирекция на МВР Сливен, съобщи дежурният в дирекцията.

В момента трафикът е слаб, но пътни полицаи прогнозират в следобедните часове движението на автомобили със завръщащи се отпускари към София да се засили. Традиционно контролираните рискови участъци са Коньовски завой, "Карановски разклон", разклона за Кермен, пътният възел до бензиностанция "Шел" край Сливен, кръстовището за Тополчане, паркинг "Бялата чешма", Трапоклово, "Петолъчка"-та. Специализиран автопатрулен екип ще контролира трафика на "Петолъчката". Наряди от мотоциклетисти също ще обхождат трасето за съдействие при възникване на по-леки ПТП, за недопускане на задръствания по маршрута. Екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Гражданска защита също дават дежурства.

Остават ограниченията за движението на товарни моторни превозни средства по пътя към морето. До края на август движението на тежкотоварните автомобили с маса над 3,5 тона от 6 до 22 часа се пренасочва от автомагистрала „Тракия" с обходния път на Стара Загора и от пътен възел Раднево. От там движението продължава по маршрут - Пет могили - Новоселец - Млекарево - Радево - Златаре - Кермен и се включва отново в пътя на Сливенски минерални бани.

Продължава ремонта по пътя Сливен - Казанлък и там е силно затруднено преминаването, има големи участъци с изрязан асфалт и движението се пренасочва ту в лявото, ту в дясното платно.

От КАТ отново съветват да не се предприемат рискови изпреварвания, особено на колони и припомнят за двете алтернативни трасета към и от Южното Черноморие. В посока от Бургас към София - Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Чирпан - Автомагистрала "Тракия" или Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Златаре - Загоре - Автомагистрала "Тракия". Така може да се избегне най-натоварената отсечка Карнобат - "Петолъчката".