Полицейски операции в Твърдица
Полицейски операции в Твърдица / Dariknews.bg, архив

Комплексна полицейска операция за противодействие на посегателствата върху собствеността на гражданите и селскостопанската продукция - реколта 2015 г. са провели през изминалата седмица служителите от Районното управление на МВР - Твърдица.

За времето от 10,30 ч. на 17 август до 19,00 часа на 23 август на територията на общината  са проверени 98 лица, 48 автомобила и каруци. Установени са 28 административни нарушения. Съставени са 11 акта по Наредбата на общината, 10 са нарушенията по Закона за българските лични документи, 4 акта по Закона за МВР и 3 акта по ЗОСИ. Разкрити са 3 кражби, от които е образувано едно бързо производство.

По време на полицейска операция, криминалистите от полицията в Твърдица са задържали двама извършители на домова кражба в Шивачево. На 22 август около 2.00 часа, двамата - на 23 и 34 години, след като са взломили катинар на входна врата на къща са откраднали телевизор, DVD и сателитна чиния. Вещите доброволно са предадени от лицата. Образувано е бързо производство.

 

На 21 август от 7,00 часа до 9,00 часа на територията на Районното управление на МВР - Твърдица беше проведена полицейска операция по метода на широкообхватен контрол за установяване на нарушения ЗДвП. Проверени са 37 МПС и 53 лица. Установени са 11 нарушения на ЗДвП, от които са съставени 3 акта и 8 фиша.