Полицейска операция се е провела в област Ямбол
Полицейска операция се е провела в област Ямбол / Sofia Photo Agency, архив

511 моторно-превозни средства са проверени в област Ямбол при полицейска операция по линия на TISPOL за контрол на пътното движение. Операцията се е провела от 10 до 16 март на територията на всички държави членки на TISPOL. Извършени се засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в моторните превозни средства, използването на обезопасителни каски при придвижване с мотоциклети, както и използване на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите, поясняват от Областната дирекция на МВР в Ямбол. 

В област Ямбол най-голям е броят на проверените МПС с пътници на предните седалки – 252,  а с пътници на задните седалки - 107.

Установени са общо 35 нарушения. 11 водачи са глобени за неизползване на предпазен колан. За същото нарушение са санкционирани 5 пътници на предните седалки и 15 пътници на задните седалки. Констатирани са два случая на превозване на деца без използване на детски обезопасителни системи. Двама мотористи са санкционирани за движение без обезопасителни каски.