/ Sofia photo agency, архив
Стефан Радев: Ще се прецизират определени такси и цени на услуги на община Сливен  
По-ниски цени на услугите в Гробищния парк искат частните погребални агенции в Сливен. „Не сме против въвеждането на таксата, но тя да е приемлива за гражданите”, коментира |Пепа Данева, собственик на погребална агенция.

Гробищен парк
Дарик Сливен

От администрацията предлагат Общински съвет да направи промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Исканите цени са 1 лв на час при влизането на автомобил, таксата за изкопаване на нов гроб с багер да е 125 лева, 50 лв. за разкопаване и заравяне на гроб, изкопаване на ново гробно място – 170 лв. По думите на представителите на погребалните агенции до месец местата в новите гробища ще свършат. Те настояват за разширяване на Гробищния парк, изграждане на костница и да се предприемат действия за освобождаване непотърсените от години гробове, гробове с неплатени такси и неподдържани.  

Гробищен парк Сливен
Община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев съобщи, че ще се прецизира размера на гробищните такси и цени на услуги. Той заяви, че сегашната ситуация е наложила предвидената промяна. В момента се плаща само за разкопаване на стар гроб и масово се правят нови, където няма такса. Това води до непрекъснато увеличаване на площта на парка, и запустяване на старите гробове.