Парното в Сливен няма да поскъпва
Парното в Сливен няма да поскъпва / netinfo
Цената на парното в Сливен няма да се повишава, обяви изпълнителният директор на ТЕЦ - Сливен Румен Арсов. Дружеството запазва миналогодишната си цена за един мегават час от 78,83 лв. „Сметките на потребителите няма да се променят съществено. За един двустаен апартамент ще се плаща от 100 до 150 лв., взависимост от комфорта, който си доставят абонатите”, заяви Арсов.

Според него Топлофикация - Сливен има готовност за началото на отоплителния сезон, заредено е необходимото количество гориво. И тази година се запазват отстъпките от 10 процента за редовните платци, за социално слабите граждани и инвалиди с над 50 процента нетрудоспособност.

Задълженията към дружеството са общо 4 млн. 300 хил. лв. От тях 4 милиона дължат битовите абонати. Ежедневно се сключват споразумения за разсрочено плащане. Към момента абонатите са общо 5 300. Преди около 10 години техният брой е бил 15 000.

Според изпълнителния директор на ТЕЦ – Сливен се очаква отказали се преди време абонатни станции да заявят желание отново да включат парно отопление.

„Има завишен интерес от страна на новите сгради за включване в топлопреносната мрежа, но на този етап това няма как да стане, тъй като няма изградени съоръжения за тях. Нужна е голяма инвестиция, за да се направи”, каза Арсов.

Той припомни, че има взето решение за изграждане на сероочистваща станция, но се очаква разрешението на Министерството на околната среда и водите. Ръководството на ТЕЦ-Сливен иска съоръжението да бъде завършено през 2013 г.