Отводнителните съоръжения в центъра на Сливен се поддържат
Отводнителните съоръжения в центъра на Сливен се поддържат / Дарик Сливен

Организация за поддръжката на всички отводнителни съоръжения на пешеходната зона въведе Община Сливен. Изграждат се допълнителни отводнители в северната част на ларгото, за да се пресече водосборната област и да се осигури повърхностното отводняване.

Замeстник-кметът инж. Иван Манчев уточни, че строителните работи по реконструкцията на пешеходната зона са завършени в по-голямата си част.

В участъка от Розова градина до сградата на НТС се отстраняват щетите по фонтаните, нанесени от обилните дъждове. Там се монтират допълнителни помпи и ще се почистят отводнителните съоръжения. Продължава доизграждането на зелените площи и поддръжката им, осигурени са специалисти и работнически персонал за почистване и поливане.

До края на юни се очаква да започне и възстановяването на повредените плочи и павета в участъка от НТС до кино „Българка”. Тъй като ремонтът е извън обхвата на проекта ще бъде проведена процедура за избор на изпълнител на тези дейности.

Тази седмица ще бъде завършен ремонтът на фонтана пред „Печ”. Новото съоръжение беше повредено от недобросъвестни граждани.В площадните пространства по проекта, се извършва поддръжка на водните площи и зелената система.

Пред църквата „Св. Димитър” и паметника „Хаджи Димитър” се работи по доизграждането и поддържането на вече изградените зелени площи. Настилката в градинката, западно от църквата, на мястото на премахнато заведение, ще бъде подменена. Тъй като ремонтът ще е извън обхвата на проекта, дейностите ще се извършват след извършване на процедура за изпълнение на благоустройствени мероприятия.

Предстои да бъде извършено и ново обследване на Стария бряст. Има постъпило предложение и се работи по договарянето му, посочи още Иван Манчев.