Откриха стоматологичен кабинет в дома на Качулка
Откриха стоматологичен кабинет в дома на Качулка / пресцентър Община Сливен

Стоматологичен кабинет беше официално открит днес в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост на селище „Качулка" край Сливен. На откриването присъстваха заместник - кметът по култура и социални дейности в община Сливен Радост Костова и Мария Динкова, гл. експерт „Социални дейности, здравеопазване и спорт" в администрацията.

Директорът на социалното заведение Стойчо Данков коментира, че разкриването на такъв кабинет създава голямо удобство за обитателите на дома, някои от които са лежащо болни. Освен това, при стоматологичен проблем придвижването на хората до града става трудно и изисква повече средства. От услугите на кабинета ще могат да се възползват 240 души. Близо 600 лева е струвал ремонтът на помещението, което не е функционирало близо десет години. Направени са нова мазилка, инсталация и подова настилка. Ремонтът е направен със собствени средства. Данков обясни, че вече има съгласуван график за провеждане на профилактични прегледи и манипулации.

За денталната хигиена на домуващите ще се грижат стоматолозите д-р Живка Георгиева-специалист обща дентална медицина, д-р Цонка Иванова - специалист оперативно зъболечение, ендодонтия, пародонтология и заболяване на оралната лигавица и д-р Ангелина Челебиева - специалист обща дентална медицина. Кабинетът ще бъде на разположение три пъти в седмицата и е създаден по инициатива на д-р Живка Георгиева - управител на Общински „Дентален център" - Сливен.