Откриха реновирани с американска помощ сгради
Откриха реновирани с американска помощ сгради / Общински пресцентър Тунджа

Ремонтираните с помощта на американски и български военнослужещи детска градина, салон на читалището и фитнес зала в село Козарево, община „Тунджа” вече са факт. Ремонтът се осъществи по Програмата за хуманитарна помощ към Европейското командване на въоръжените сили на САЩ чрез Посолството на САЩ. Инвестицията е във финансови средства за осигуряване на материали, необходими за ремонтните дейности. Представителите на 435-та строително-учебна ескадрила към ВВС на САЩ за Европа от авиобаза “Рамщайн” дариха на младите хора от селото  комбиниран фитнес уред.

Седемте американски и петимата български военнослужещи от Авиобаза Безмер с доброволен труд ремонтираха и обновиха изцяло читалищния салон и сцената, подмениха дограмата на прозорците и вратите на детската градина и салона, ремонтираха фитнес залата и залата за тенис на маса, които се помещават в същата сграда. Заедно с местната общност е почистен дворът на детската градина и районът около нея.

Лентата на реновираната сграда беше прерязана от кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев и от представители на американските и български военни.

 

Весела Терзиева, координатор на Програмата за хуманитарна помощ, Отдел за военно сътрудничество към Посолство на САЩ, обяви, че на 17 юли започват ремонтните дейности на сградата на училището в с. Завой.