Откриха библиотека в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Асеновец
Откриха библиотека в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Асеновец / Общински пресцентър Нова Загора

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Асеновец има вече библиотека. Официално тя бе открита на 1 ноември от директора Георги Мангъров, директорът на фондация „Едно сърце" Николай Гавазов и Соня Петрова началникът на отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика" в община Нова Загора

 В комплекса в село Асеновец се предлагат трите вида услуги: Дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза", Център за настаняване от семеен тип и Преходно жилище. Финансовите средства за новата придобивка на стойност 10 000 $ са дарени от българо-американската фондация „Едно сърце".

Директорът на фондацията Николай Гавазов сподели, че съвместната им работа продължава повече от 4 години. Ежемесечно фондацията дарява средства за закупуване на консумативи, лекарства, храни и облекла. Възпитаниците на комплекса изнесоха кратка литературно-музикална програма.

Засега фондът на библиотеката наброява 500 книги, но Николай Гавазов информира, че той ще бъде допълван и обогатяван в бъдеще. За да бъде обзаведена библиотеката в духа на модерните традиции и съвременния начин на четене и информиране, в залата са поставени пет нови компютъра, на които с помощта на програми децата ще могат да четат книги.