Още сме без бюджет
Още сме без бюджет / Дарик Сливен, архив

Бюджетът на Община Сливен са 2013 година отново не бе приет. На извънредна сесия на Общински съвет днес, след продължителни дебати, основният финансов документ отново не можа да събере достатъчен брой гласове. „Работата продължава, но спират дейностите по капиталовата програма” - обясни заместник-кметът Румен Андонов.

Капиталовата програма е важна за изпълнението на поети ангажименти към инвеститорите в общината. Той обясни, че предложеният днес за гласуване бюджет е със запазена макрорамка, направените корекции са за сметка на резерва и на издръжката на администрацията. За спорт са предвидени със 150 000 лв. повече, за културния календар - 60 000 лв. повече. С 60 000 лева са увеличени средствата за ученическите стипендии, за финансово стимулиране на даровити деца и участието им в международни прояви. Увеличена е и издръжката на Общинския съвет с 65 000 лв. Във фонд „Работна заплата” в социалната сфера се отпускат още 86 000 лв., за ремонт на общински жилища – 60 000 лв.

Румен Андонов уточни, че, след анализ на общинска администрация, ще бъде насрочена нова дата на заседание на Общинския съвет за гласуване на Бюджет 2013.