Още глобени за неправилно паркиране
Още глобени за неправилно паркиране / DarikNews.bg, архив

Продължава операцията на Областната дирекция на МВР в Сливен за  ограничаване на нарушенията на правилата за движение. На 25 февруари са съставени 42 фиша и 1 акт за неправилно паркиране и престой, връчени са 25 призовки. По 57 случая полицейските служители са взели превантивно отношение към неправилно паркирали водачи, които са били помолени да преместят автомобилите и да не пречат на останалите участници в движението.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

Служители  от „Териториална полиция” извършват превантивна дейност спрямо нарушителите. На 25 февруари по 57 случая  полицейски служители са взели превантивно отношение към неправилно паркирали водачи, които са били помолени да преместят автомобилите и да не пречат на останалите участници в движението. Връчени са 25 призовки на водачи, които не са били на мястото на нарушението. Тяхното нарушение е документирано и на база докладна записка от полицейските служители, водачът нарушил правилата, е призован за съставяне на административно нарушение. Трима са се явили на връчените призовки, съставени са им актове.

 

Спешните мерки са с оглед регулиране, подпомагане на движението и ефективно въздействие върху нарушенията.