Общински етап от състезанието по информационни технологии
Общински етап от състезанието по информационни технологии / Община Тунджа

Общинско състезание по информационни технологии „Джон Атанасов – бащата на компютъра” се проведе днес в село Бояджик. Проявата е организирана от Община „Тунджа”, Научно-технически съюз -  Ямбол, Регионален инспекторат по образованието, със съдействието и домакинството на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик, кметство и читалище „Джон Атанасов” и се проведе по повод честването на 111 – та годишнина от рождението на Джон Атанасов.

Състезанието има за цел да стимулира интереса на учениците към информационните технологии и да бъде формирана у младите хора култура за разумно използване на техните ресурси.

В състезанието се включиха общо 19 ученици от V до VІІІ клас от 6 училища.  Интерес към състезанието прояви и отбор извън област Ямбол – отборът на учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”,  Кърджали. Състезанието се проведе, съгласно регламента в три кръга. Най-добра в първи кръг беше презентацията, представена от Таня Василева Георгиева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево. Втора по ред е работата, представена от Илияна Монева Монева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик, а трета награда получи презентацията на Христо Стефанов Колчев и Емре Бирол Садула от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”,  Кърджали.

Резултатите във втори кръг потвърдиха грамотността на учениците по информационни технологии и показаха, че най-много точки получи на теста Радослав Йорданов Карагьозов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”,  Кърджали, следван  от Дамяна Иванова Иванова от ГПЧЕ „Васил Карагьозов”,  Ямбол и Виктория Петрова Попова от  ОУ „Димчо Дебелянов”, Ямбол.

В трети кръг – създаване на компютърна рисунка, най-добра беше творбата на Силвия  Йорданова Йорданова от СОУ „Пейо Яворов”,. Стралджа, втора отличена рисунка е на Йордан Янков Йорданов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево, а трета награда получи рисунката на Елван Селяхаттин Мюмюн от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали.

Крайното класиране подреди  на първо място отбора на учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали. Втори стана отборът на учениците от СОУ „Пейо Яворов”, гр. Стралджа и трета позиция заслужи отборът на учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик.

Пред паметника на Джон Атанасов в центъра на с. Бояджик, бяха връчени награди на отличените и поднесени цветя в знак на почит и уважение към делото на бащата на компютъра.