Пет деца от община Болярово ще получат стипендии
Пет деца от община Болярово ще получат стипендии / община Болярово, Архив
С три проекта по Програмата за развитие на селските региони  кандидатства община Болярово. Проектните предложения са в размер над 7,3 млн лв.   С парите ще бъде подменен водопровода в село Стефан Караджово, преасфалтирани 15 улици в град Болярово  и завършване изграждането на читалище „Възраждане” в града.

Кметът на общината Христо Христов обясни пред Дарик, че са подадени и няколко проекта по Програмата Трансгранично сътрудничество. От одобрените на първи транш проекти община Болярово , съвместно с община Ковчаз, Турция ще реализира един проект. „Когато програмата бъде отворена през 2017 година общината има готовност да кандидатства с около 8 проекта”, информира кмета Христов. Единият от тях е довършване почистването на река Поповска.

По програмата Енергийна ефективност се очаква да бъдат санирани още няколко блока в града. 12 са блоковете, кандидатствали за саниране, от тях три вече са готови. Друг начин и форма за допълнително привличане на средства е работата на Местната инициативна група, подчерта Христо Христов.

Очаква се през годината да бъдат реализирани редица проекти, където ще бъдат подпомогнати  лица както от публичния, така и от частния сектор. Очакваните средства са около 700 000 лева. В ход е подготовката на два проекта, като единият е за осигуряване  на заетост на около 15 млади души.