Обществена дискусия за базите се провед в Ямбол
Обществена дискусия за базите се провед в Ямбол / netinfo

Ползите за българския национален интерес, в частност стабилността в региона като фактор за привличане на инвестиции, осъществяването на инфраструктурни проекти и осигуряването на работни места бяха част от дебатираните теми по време на обществената дискусия “Съвместното използване на българо-американските военни съоръжения в Югоизточна България от въоръжените сили на двете страни и произтичащите от това задължения за тях, която се продеде в Ямбол днес .

Дискусията се организира от Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО – България. Специален неправителствен регистър към Пентагона ще има последна дума при утвърждаването на фирми, пожелали икономическо сътрудничество с американското правителство, каза полк. Иван Иванов, президент на Асоциацията .

По време на дискусията беше препоръчано на медиите да разгласят възможностите пред българските фирми да се регистрират с код за производител, търгуващ с НАТО, пред Националното кодификационно бюро, срокът за което е до месец октомври 2006 г., когато вероятно ще започне възлагането на първите обществени поръчки по съвместни българо-американски проекти.