Ново гето край гарата в Сливен
Ново гето край гарата в Сливен / Дарик Сливен

Цяло едно ново гето се е оформило край жп гарата в Сливен. Неизвестен брой роми са се населили в някогашното китно кварталче от бараки на служители на БДЖ. Появили са се и нови паянтови постройки и колиби. Деца, някои от които не ходят на училище, играят сред нерегламентирани сметища.

Жителите от близките блокове на квартал „Даме Груев" се оплакват от набези по мазетата, а простряните по ниските етажи дрехи, килими и постелки били издърпвани направо от просторите. Дарик видя, че са отмъкнати и релси от рампата, която служи за военно временно и учебно извозване на танковете от близкото поделение. Негов охранител сподели пред екип на радиото, че постоянно има проблеми с ромите, все прескачали оградата.

От Те

Ново гето край гарата в Сливен
netinfo
риториалното статистическо бюро, казаха, че хората там ще бъдат преброени, защото след като има постройки, значи са попаднали в преброителен участък.

След въпрос на Дарик кметът на Сливен Йордан Лечков е разпоредил проверка по случая, съобщи Яна Кафеджиева от общинския инспекторат. Засега е установено, че общината има там някаква собственост, проверява се дали в района има официално настанени, съвместно със Социални грижи.