Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от 31 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

Нови строги COVID мерки за непълнолетните в Добричко

До 6 февруари, по време на междусрочната ваканция за учениците, се преустановяват груповите посещения в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа и личностно развитие, школи по изкуствата, чиято дейност е предназначена за деца и ученици.

От 31 януари до 28 февруари, включително, се преустановява провеждането на масови организирани мероприятия, ако не се прилага подхода за зелен сертификат. За същия период се въвежда ограничение до 50% от капацитета в заведенията за хранене и развлечения, при работно време до 22:00 часа и представяне на зелен сертификат.

Културните и сценичните мероприятия ще се провеждат при използване до 50% от капацитета, заемане на седящите места през едно, осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра и представяне на зелен сертификат.

Кунчев обяви при какви условия ще се затягат COVID мерките на национално ниво

От 31 януари до 28 февруари посещенията в търговските центрове от типа "МОЛ" и пазарите ще се осъществяват при организирано еднопосочно движение на потока от клиенти, контрол за броя на допусканите клиенти при осигурена площ от 8 кв. метра на човек и задължително носене на предпазни маски.

До края на февруари се преустановяват плановия прием и плановите операции в болниците, както и посещенията в кварталните пенсионерски клубове.
БТА