Ограничителни мерки за деца и младежи под 18-годишна възраст въвежда РЗИ-Добрич на територията на областта до 6 февруари, съобщиха от Областна администрация.

Решението е продиктувано от ръста на заболелите и карантинираните от тази възрастова група в региона. Забраняват се посещенията на търговски центрове, кина, клубове и заведения за хранене и развлечения след 22:00 часа.

188 новозаразени в Добричко

Преди този час непълнолетните ще имат достъп до посочените места само със законен настойник. Преустановяват се присъствените групови занимания, дейности по интереси, екскурзии, спортни празници, както и занятията с деца в езикови центрове, обучителни школи и други.

За всички възрастови групи са забранени масовите прояви. По данни на РЗИ, през последните две седмици в областта са регистрирани 1682 случая на коронавирус, от които 23 на сто са при деца под 18-годишна възраст.

От тях 11 % са на възраст до шест години, 14 на сто - между 7- и 10-годишни, а останалите 75 на сто - 11-18-годишни, посочва в свой доклад д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ.
БТА