Нов протест срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот в България
Нов протест срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот в България / фейсбук

Гражданско сдружение "СИЛА" организира нови национални протестни действия. Събитието е под надслов „Не на безумните цени на горивата и безобразно ниския стандарт на живот в България!".

 

В Сливен протестиращите се събират в 15.00 ч. до мястото, където беше битака, тръгва се по бул. „Г. Данчев" ,бул."Ст. Стамболов", бул. „Бургаско шосе" и зареждане за жълти стотинки на бензиностанция ЛУКОЙЛ на края на града /след кв.Дружба/ и връщане по същия маршрут", съобщи за Дарик Женя Колева от местната структура на „СИЛА". „Подчертавам, че ние не сме политическа организация, желанието ни е да събудим гражданското общество, да покажем, че не сме съгласни с ниския стандарт на живот в страната" - каза Колева. Тя добави, че в Сливен досега не са имали проблеми с охранителните органи, както е ставало на други места в страната. Очакванията са на протеста да се съберат над 200 човека. „Оправданието „Аз нямам кола, за какво да протестирам" не са основателни, тъй като цената на горивата рефлектира върху всичко в живота ни" - коментира Женя Колева.

Комисията за защита на конкуренцията отново излиза с неясно и мътно становище относно монополното положение на Лукойл, както и за картелно споразумение между Лукойл, Ромпетрол, Нафтекс и ОМВ! Това говори само едно - или отговорните контролни органи са крайно некомпетентни в областта си, или се защитават определени интереси! Ние, гражданите на Република България, искаме конкретни действия от страна на регулаторните органи, които би трябвало да контролират това безумие!" - пише „СИЛА" във фейсбук.
Цените на горивата са държавна политика и е време държавата реално да вземе отношение за благото на всички. Каним всички да се включат в протеста, защото се доказа, че само чрез обществен натиск това правителство може да се накара да работи! Жителите на тази страна сме техни работодатели, те наши работници! Време е да започнат да работят! Те могат да го направят, ние ще ги накараме!" - призовават от сдружението.