Не можело да бъде прекратен договорът на Комунални услуги
Не можело да бъде прекратен договорът на Комунални услуги / netinfo

Договорът на „Комунални услуги” ЕООД за озеленяване и почистване не може да бъде анексиран до изтичането му в края на април 2007 година – това доказвал доклад на временната общинска комисия, която бе натоварена да направи финансово- икономически анализ на общинското дружество.

Комисията предлага да се приеме като най-изгоден варианта, при който дейностите „Чистота” и „Озеленяване” се финансират до обем „себестойност по обичайната дейност”. Докладът на комисията ще бъде разгледан на сесия на Общински съвет – Сливен на 30 ноември. В него временната комисия задължава общинската администрация приоритетно да приведе на „Комунални услуги” неразплатените и дължими средства по фактури за извършени дейности по договори, които до месец октомври 2006 г. са над 118 хиляди лева.

„Петима от членовете на комисията, са подписали подготвения доклад с особено мнение” – каза днес председателят на Общински съвет – Сливен доц. Иван Андреев.

Готови са резултатите от извършената финансова ревизия на „Комунални услуги” ЕООД за периода 1 януари 2002г. – 31 юли 2006 г. Основната констатация е, че в дружеството няма двойно счетоводство; не е установено и преливане на разходи от една дейност в друга. „Това преливане на разходи бе една от основните точки, около която се въртяха споровете и претенциите относно дружеството” – уточни доц. Андреев.