Най-видимия проблем на Ямбол е пътната инфраструктура
Най-видимия проблем на Ямбол е пътната инфраструктура / netinfo

По-голяма част от пътната инфраструктура на Ямбол не е ремонтирана повече от 20 години и това е най-видимият проблем в града, за решаването на който освен на европейските фондове разчитаме и на държавата.

 

Това заяви кметът Георги Славов по време на изнесеното заседание на Консултативният съвет по транспорт и съобщения към НДСВ, което се проведе днес в Ямбол. Във форума участваха Калин Рогачев, зам.министър на МРРБ, народните представители Минчо Спасов, Олимпи Кътев, проф. Йордан Мирчев, представители на „Пътна инфраструктура”, на институции и организации от града, имащи отношение към инфраструктурните проблеми.

 

Георги Славов акцентира върху реализираните през предходната година от общината няколко големи инфраструктурни обекта – рехабилитацията на бул. „Д. Благоев” – „Гр. Игнатиев”, магистралния водопровод, изграден по част от тази артерия и др., както и на усилията на общината за осигуряване на държавно финансиране за строящия се в момента нов тласкателен водопровод на града. Кметът изрази съжалението си, че поради статута си на град-община, Ямбол не може да бъде бенефициент по някои оперативни програми, финансиращи обекти от пътната инфраструктура. Най-сериозно стои въпросът с вътрешно кварталните пътища, които са в окаяно състояние, а проблемът се задълбочава от факта, че под тях минават водопроводи, които също имат нужда от ремонт.

 

Ямболският градоначалник изрази надежда, че ще бъдат одобрени общинските проекти, подадени по антикризисната програма на правителството, като се гледа на тях обективно, а не политически. В цялата област има проблеми, но в Ямбол живее 60 процента от нейното население и това не трябва да се пренебрегва, заяви Георги Славов.