Наградиха победителите във фотоконкурса за бебета на областната болницата
Наградиха победителите във фотоконкурса за бебета на областната болницата / netinfo

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен д-р Васислав Петров връчи наградите на победителите във фотоконкурса за бебета, родени през 2012 г. в болницата. „Радвам се, че този ден, в който празнуваме Деня на родилната помощ – Бабинден, всички вие сте с нас. Благодаря, че избрахте нашето лечебно заведение, както и на  хората, които направиха възможно раждането на вашите деца”, каза д-р Петров. На тържествената церемония присъстваха началниците на неонатологично и акушеро-гинекологично отделения – д-р Комня Минчева и д-р Таня Пашева и старшите сестри на отделенията Пенка Стоилова и Анка Димитрова, на които д-р Петров поднесе букети с цветя.

Той информира, че в момента се провежда ремонт на отделението по неонатология и се надява до месеците юни-юли да се извърши ремонт и на АГ-отделение.

Заместник-директорът по административните дейности Розалина Спасова, която е инициатор на конкурса, благодари на майките, включили децата си в проявата. Тя припомни, че денят на връчването на наградите не е избран случайно. Бабинден се празнува от много години и според традицията всички майки на деца до 3 години – посещават бабата, помогнала за раждането на бебетата. От своя страна тя нарича децата да са здрави и щастливи. Пепа Стоилова и Анна влязоха в ролята на баби, поръсиха децата с вода за здраве и почерпиха родителите с погача.

Д-р Комня Минчева благодари за доверието и отбеляза, че целта на конкурса е акушерите и лекарите да се срещнат с децата, родени в болницата през годината. Бонка Мангърова, майка на бебето за месец декември благодари от името на всички родители за професионализма на екипите, за вниманието към родилките и отбеляза, че е впечатлена от европейското ниво на болницата.

Избраха бебетата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен за 2012 г.

Припомням, че победители за месец януари са близнаците Божидар и Мартин Маринови, за февруари – Рая Иванова, март – Дарена Петкова, април – Зорница Костова, май – Тиана Гъркова,  юни – Александър Кадирев, юли – Гергана Ганчева, август – Рафаил Георгиев, септември – Карина Димова, октомври – Далия Георгиева, ноември – Елена Бекова и декември – Донимир Мангъров. Те са включени в новия календар на неонатологично и акушеро-гинекологичното отделения. Конкурсът „Бебетата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен се провежда за трета поредна година.