Награди за сливенски таланти
Награди за сливенски таланти / netinfo

Общо дванайсет награди са спечелили от началото на годината досега учениците от класа по литературно творчество при Обединената школа по изкуствата при читалище "Зора" - Сливен с преподавателка поетесата Валентина Димитрова.

Завърши международният литературен конкурс „Изкуство против дрогата", организиран от народното читалище „Любен Каравелов" в  Бургас  В него взеха участие 45 автори на възраст от 12 до 23 години от 21 населени места.

Конкурсът се провежда се под егидата на областния управител на област Бургас. Организира се през една година по повод Международния ден за борба с наркоманията - 26 юни. Първото му издание е през 2003 г. В конкурса могат да участват деца и младежи на възраст от 12 до 25 години  в две възрастови групи: от 12 до 17 години.

Организатори още са областната управа в Бургас, община Бургас, Синдикатът на българските учители

Тричленно жури в състав отличи  възпитаничките на класа по литературно творчество при Обединената школа по изкуствата при читалище "Зора" - Сливен Виктория Вичева, която зае второ място в раздела проза и Мартина Вичева - второ място в поезия.

В София  се състоя 26-ят национален литературен конкурс "Искри", организиран от програма "Христо Ботев" на Българското национално радио - екип "Детски и младежки предавания", на който беше наградена Виктория Вичева. Конкурсът е за деца до 16 години, на свободна тема и без ограничения в жанра.

Още една възпитаничка на класа - Мартина Друмева, спечели поощрителна награда на детските литературни дни Ягодово.