/ iStock/Getty Images
Над 10 души в Сливен са се заразили с коронавирус в семейни огнища, съобщиха от Областния кризисен щаб. Един лекар от РЗИ-Сливен и здравен инспектор са сред новодиагностицираните 47 случаи на COVID-19 в областта. Положителни проби са отчетени при изследванията и на двама ученици от Сливен.

Общо диагностицирани на домашно лечение са 500 души, тях по общини са: Сливен - 321, Нова Загора - 89, Твърдица - 72, Котел - 18.

Хоспитализираните са 81 пациенти, като на интензивно лечение са петима. Продължават епидемиологичните проучвания на положителните.
Под карантина са 736 души, от началото на епидемията в областта са починали 58 човека.

Двама нарушиха карантината си в област Сливен

От областната полиция съобщиха, че през изминалото денонощие са извършени 376 проверки за спазване на карантина, като са установени два случая на нарушаване и са образувани досъдебни производства. Извършени са 121 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, като за констатирани нарушения са съставени 9 акта и 41 предупредителни протокола.

Дирекция "Инспекция по труда" е посетила 15 предприятия. В две от тях са открити нарушения, за които са издадени задължителни за изпълнение предписания. Дванайсет търговски обекта са проверени от ОДБХ, пет са самостоятелните проверки на РЗИ. Не са открити нарушения.
БТА