Н. Грозев: 2012 г. бе най-успешната за Нова Загора
Н. Грозев: 2012 г. бе най-успешната за Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

2011 година може би беше най-успешната за Нова Загора досега. Такава оценка даде на отминалата година в интервю за Дарик кметът на общината Николай Грозев. „Много неща се случиха през тази година. Беше реализиран най-мащабният проект по градска среда, бяха обновени много улици, бляха направени детски, спортни площадки" - обясни Грозев.

Той добави, че има надежди и за новата 2012 година. „Общината стои финансово стабилно към момента и не смятам да влизаме в дългове" - каза кметът.

Още през декември е определена новата структура на администрацията, което е довело до промени в част от бюджета. Приоритети за общинска администрация в новия бюджет за 2012 г. са здравеопазването, образованието, обръща се голямо внимание на социалните дейности. „Сега е тежко на хората, безработицата е голяма и социалната дейност трябва да бъде най-силна" - каза още Николай Грозев. 

Подготвя се и капиталовата програма на общината, като са заложени множество дейности както в общинския център, така и в селата от общината.