Мурат Бостанджи: Много харесвам отсечките на рали „Сливен“
Мурат Бостанджи: Много харесвам отсечките на рали „Сливен“ / Димитър Михов

Основната  цел за рали „Сливен“ на европейския рали трофей Мурат Бостанджи и навигаторът му Онур Ватансевер е да завършат рали Сливен. Това заяви тандема преди старта на церемониалния старт на рали Сливен.

Бостанджи допълни още  "за мен е важно да  спечеля колкото се може повече точки за Европейския рали трофей, където водя, защото прекият ми конкурент Ал Кетби няма да участва. Затова е много важно да стигна до финала без проблеми. След това състезание ми предстои участие в рали „Сърбия“ и рали „Хърватия“. В зависимост от спечелените там точки ще решим дали ще караме и в Австрия. Ако го има рали „Средна гора“ – с удоволствие ще дойда да карам отново в България. Много харесвам отсечките на рали „Сливен“. Някои от тях са плавни, на други места е доста хлъзгаво. Най-опасни са тези, които са по гористи терени, защото там често има фракция на пътя, която не се вижда под сенките на дърветата. Но точно този тип отсечки много ми харесват и ще давам здраво газ“.

Водещите в класирането от България Георги Василев – Стефан Добрев и Борис Григоров – Ангел Башкехайов изразиха задоволството си от компактността на трасето и добрата организация.

Василев каза, че  „с организаторите работихме заедно и положихме доста усилия, докато подготвим и обработим трасетата, докато подберем най-добрите етапи. Надявам се всички да са доволни и желая късмет на състезателите. Да стигнем успешно всички до финала. След това състезание мислим да караме в Сърбия, в Шумен и ако има „Средна гора“.

Борис Григоров сподели, че са готови да се състезават „Отсечките са отлично подготвени и много ми допадат. Поздравявам организаторите за отлично свършената работа. Като изключим Раково, която е доста бърза, другите са тъкмо за нашата кола. Нашата програма също е да караме в Сърбия в Хърватска. След това ще решим дали да стартираме на последния кръг в Австрия.“

36 екипажа ще стартират тази вечер на церемониалния старт в 19 часа на площад "Хаджи Димитър" в Сливен.