Министър Томислав Дончев ще се запознае с европроектите на Сливен
Министър Томислав Дончев ще се запознае с европроектите на Сливен / Dariknews.bg

Шест строителни фирми ще работят по инфраструктурните проекти за 177 милиона лева, включени в третото рамково споразумение на Община Сливен. Комисията по процедурата за избор на изпълнител вече е приключила работа и е препоръчала на кмета на Сливен Йордан Лечков фирмите с най-добри резултати. Те ще трябва да подпишат третото по ред рамково споразумение за работа по различните проекти, разпределени в четири лота.

Комисията за защита на конкуренцията обаче обяви процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване на рамково споразумение с предмет: „Строителство с възложител Община Сливен за периода 2010-2014 г." за нищожна и в момента се чака назначаване на дата за произнасяне по казуса от Върховния административен съд. Забавяне по работата може да има и ако отстранени от процедурата фирми обжалват решението на комисията. „С процедурата по избор на изпълнители по споразумението ще бъде запознат министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, който пристига в Сливен на 27 юли", съобщи кметът Йордан Лечков.

Министърът ще се срещне с общинските структури на ГЕРБ в 17 часа в партийния клуб на ларгото.

Третото рамково споразумение на Община Сливен включва работа по водния цикъл и канализационната мрежа на общината, проекти по подобряване на градската среда, социалната среда и свързани с културно-историческото наследство. В Обществената поръчка, публикувана в Държавен вестник срокът за извършване на всички строително-монтажни работи е 48 месеца.

Финансирането ще бъде със собствени средства, национално съфинансиране, евросредства, заеми и донорски програми.