Министър Гагаузов: Правителството предвижда пари за справяне с кризата
Министър Гагаузов: Правителството предвижда пари за справяне с кризата / netinfo

Правителството прави всичко възможно кризата в страната, която е отражение на кризата в САЩ и Европа да бъде минимизирана. Това съобщи в новозагорското село Съдиево министър Асен Гагаузов. Той бе там за първата копка по проект за изграждане и цялостна подмяна на водопроводната мрежа.

Най-голямо отражение кризата ще има върху фирмите, които изнасят продукцията си, на някои от тях може да им се наложи да съкратят работници, прогнозира министърът. Според Асен Гагаузов тепърва ще се прави равносметка в каква дълбочина ще се отрази тази криза на нашата икономика.

„От кризата се излиза с повече работа и повече инвестиции, което означава икономиката ни да не спира. Затова в бюджета за тази година сме заложили 900 млн. лева повече, отколкото в предишния. Предвидени са и допълнителни средства в размер на 500 млн. лева, които ще влязат в българската икономика, за да заработи на по-високи обороти. Целта на допълнителните средства е с тях да се компенсира намаляването на чуждестранните инвеститори”, информира още министър Гагаузов.