Мартин Славов: Мария Григорова трябва да довърши мандата си
Мартин Славов: Мария Григорова трябва да довърши мандата си / Дарик Сливен

„Аз лично съм доволен от избирането на Мария Григорова за председател на Общински съвет - Сливен" - заяви председателят на Общинския съвет на БСП в Сливен и общински съветник Мартин Славов. „Съвсем закономерно е тя да довърши този провален и опорочен мандат заедно с Лечков и отговорността да се носи от двамата и от никой друг" - обясни Славов. 

Той припомни, че групата общински съветници от БСП досега не са подкрепили нито един бюджет, предложен от кмета Лечков или пък негова актуализация. „Това е една финансова схема за източване на община Сливен и за обогатяване на кмета и кръга от фирми около него. И докато на Общинския съвет представят такъв далавераджийски бюджет, ние няма да го подкрепим" - категоричен е Славов.

Лидерът на местната БСП коментира и предложението за събарянето на детска градина „Теменуга", като изтъкна, че БСП не е против ползването на пари от Световната банка или проекти с външно финансиране, особено за тези в социалната сфера, но съветниците от лявата партия са против спирането на функционирането на детско заведение, от което има нужда. От общинска администрация са се опитали да заблудят общинските съветници, че едва ли не детската градина ще бъде съхранена и с пари от Световната банка ще може да бъде изградена и детска градина, и Дневен център за деца в неравностойно социално положение.

„Това си е чиста лъжа, тъй като, ако Световната банка финансираше изграждането на детски градини, досега големи градове като София и Варна отдавна щяха да си решат проблемите с недостига на места в детските градини" - обясни Славов и съобщи, че от началото на тази година имало постъпили близо300 молби от хора, които искали да ползват детско заведение на хора от този район на града.