Мартенски базар отваря врати в Сливен
Мартенски базар отваря врати в Сливен / Dariknews, Архив
 Традиционният мартенски базар ще заработи в Сливен 13 февруари. Регламентираните места за извършване на търговска дейност са бул. „Цар Освободител", Общинския пазар,  микропазарите в кварталите "Българка", "Сини камъни", "Дружба" и "Даме Груев" и спирките на градския транспорт.

Таксата за търговците на главната улица е 4 лева на кв.м на ден, а за продажбата на мартеници в кварталите е 3.50 лева на кв.м. на ден. От днес започва приемането на заявления за издаване на разрешителни за продажба на мартеници.

Заявленията се подават в информационния център на общината. Задължително условие е желаещите да продават мартеници да представят документ за липса на задължения към общината, уточни Гергана Савова от община Сливен. Задължително масите трябва да бъдат поставени по начин не възпрепятстващ пътникопотока.

Търговците нямат право да преотстъпват местата на други търговци. Задължени са и да поддържат чистота около масите и прилежащите части. Контролни органи ще съблюдават издадените разрешителни, а група инспектори ще следят за изпълнението на задълженията на продавачите на мартеници.

Издадените разрешителни през 2016 година са били 126, а приходите са 5454 лева.

 Базарът ще работи до 2 март включително.