Комисията за борба с противообществените прояви отчете дейността си за 2015
Комисията за борба с противообществените прояви отчете дейността си за 2015 / netinfo

200 семейства и деца от Сливенско са получили безплатни консултации в Консултативния кабинет към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните през миналата година. Това става ясно от годишния доклад на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Със 122 от тях е продължила работата за преодоляване на възникналите трудности. Общият брой на децата, преминали през Комисията е 186, като тук се отчитат и осъдените на "Пробация" непълнолетни, малолетни и непълнолетни с наложена възпитателна мярка, освободени от Социално педагогически интернати, Възпитателни училища интернати или Поправителен дом- Бойчиновци.

През миналата година са реализирани 14 превантивни програми в училищата от община Сливен. Представени са и дейностите в 24-те училища от общината, които бяха финансирани от МКБПМН. над 9 800 малолетни и непълнолетни са обхванати в превантивни дейности и програми е посочиха още от Комисията.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните взе решение и за определяне на обществените възпитатели за 2016 г. Желаещите да бъдат част от работата й могат да подават своите заявления и автобиография в община Сливен до 29 януари. При подбора на кадри определящ ще бъдат опита при работа с деца от рискови групи. С одобрените ще бъде проведено събеседване на 9 февруари.