Кланът Борисови продължава да кара децата да крадат
Кланът Борисови продължава да кара децата да крадат / Дарик Сливен Архив

Нашумелият ромски клан Борисови продължава да вилнее в котленското село Градец. Преди всичко бащата кара децата да влизат по къщи и дворове и да крадат, съобщи началникът на група за противодействие на криминалната престъпност към Районно управление „Полиция" - Котел главен инспектор Росен Хъндърчев.

Това се правело нарочно, защото полицаите трудно взимат отношение, когато се касае за деца. Те действат чрез Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, но процедурата за въдворяване в ТВУ била тромава.

Фамилията все още си живее в същите къщи, общинска собственост, въпреки заповедта на областния управител да бъдат преместени от там. „Те са доста голямо бреме за село Градец", каза още Хъндърчев.

Тарторът Борис Борисов има 11 деца. Двама от синовете и две от дъщерите му са оженени. Те също имат по 4-5 деца. Неотдавна администрацията на община Котел бе пуснала заповед за изселване на Борис Борисов, но в същото време и настанителна заповед за един от синовете му. Изселване така и не се случи.