Интерес на южнокорейска фирма към агро-бизнеса в региона
Интерес на южнокорейска фирма към агро-бизнеса в региона / Община Сливен

 

Представители на южнокорейска фирма са посетили Сливен, за да проучат възможности за инвестиции в региона, съобщават от общинския пресцентър.

Бизнес идеята на компанията е производство на сертифицирани органични продукти от растителен и животински вид, които да са съобразени с възможностите на земята. Намеренията на инвеститорите е да постигнат социален ефект чрез развитие на пазара на труда и интеграцията на малцинствата, а също така и да предоставят качество на социално достъпни цени.

Представителят на фирмата Джонг Су Сул се срещна с кмета Кольо Милев, пред когото изложи своите предложения за бъдещи инвестиции, свързани с развитието на агро-бизнеса в региона и изтъкна, че компанията му цели и социален ефект чрез увеличаване на заетостта.

Първата фаза на бизнес плана на фирмата в община Сливен ще бъде експериментален в тази сфера. Пилотният проект ще обхваща около 150 декара земя, на която ще бъде разположена тестовата ферма за пилета, а също още 1000 декара за овощни градини. Ако този пилотен проект даде положителни резултати, фирмата може да разгърне дейността си в зависимост от възможностите за преотстъпване под наем на свободни общински терени.

На срещата са били обсъдени също възможностите за сътрудничество с малцинствените групи в общината и по-специално начините, по които може да им се предостави работа в селското стопанство, възможни инвестиции в говедовъдството и овцевъдството, както и в овощарството.