Илия Царски спечели  „Българка 2013
Илия Царски спечели „Българка 2013 / Община Сливен

Илия Царски е победител в Автомобилното състезание - Планинско „Българка 2013". От двата манша на състезанието, което е V-ти кръг от Републиканския шампионат по автомобилизъм, в най-мощният клас „Emax", където конкуренцията е изключително сериозна победител е Илия Царски от Автоцар Рали Сервиз с Мицубиши ЕВО 9, втори е Любен Каменов от АСК Каменов Рали Тим с Мицубиши ЕВО 8, а трети е Пламен Стайков от Мегапорт отново с Мицубиши ЕВО 9.

В генералното класиране в обединените групи „А" и „N" на първо място е Григор Григоров, на второ е Борис Григоров, а на трето Христо Манолов - и тримата от АМСК „Боила Автомотор Спорт".

Отборното класиране в днешното състезание първо място заема отборът на „Мегапорт" - Велико Търново, второто място е за отборът на АМСК „Боила Автомотор Спорт" - София, трето място е за отборът на АСК „Булсим" - Сливен. Специална купа на община Сливен за най-добре представил бе награден сливенския пилот Георги Василев от АСК „Булсим", на когото му предстои едно много сериозно участие в рали „България".

Специални купи за дебютанти в състезанието получиха 18-годишният Симеон Христов от АСК „Стари столици", Стойчо Стоев, Веселин Михов и Лазар Лазаров - всичките от АСК „Булсим". Специална награда получи и единствената дама, участник в състезанието - Диана Стоянова от АСК Динамо със Ситроен Саксо.

В автомобилната надпревара стартираха 32 автомобила, от които 29 достигнаха финала.