/ ПП ГЕРБ Сливен
Община Сливен вече е финансово стабилна и годината ще приключи без задължения. Това заяви общинският съветник от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие в Общински съвет Георги Стоянов.

Кметът Стефан Радев: Финансовото състояние на Община Сливен е подобрено значително

Според финансиста, в резултат на професионалното и разумно управление на Общината от сегашното ръководство на администрацията, начело с кмета Стефан Радев, хаосът по отношение на финансите е овладян.

В края на юли просрочените задължения са под 1 млн.лв., като тенденцията е те да са 0 лв. в края на тази година. „С решаването на финансовия проблем на Общината ще има възможност да се заделят повече средства за инфраструктура, за облагородяване на града и общината, социалните и детски заведения.

Стефан Радев: Подобряване на финансовото състояние на общината е основа за растеж

Към момента Община Сливен няма поет ангажимент без осигурено финансиране по отношение на капиталовата програма. Мога смело да заявя, че от най – зле управляваната община в България, Община Сливен уверено върви към групата на добре управляваните общини. Извадена е от списъка на

Министерството на финансите за общините с финансови затруднения и успешно изпълнява оздравителния план“, коментира Стоянов. Заради добрата работа на сегашното общинско ръководство се очаква Бюджет 2017 да бъде заверен без никакви резерви и забележки, каза още Георги Стоянов.

Той припомни, че при предишното управление на Община Сливен, заради натрупани задължения, харчене на поразия и поемане на ангажименти към различни доставчици, задълженията на Общината в края на 2015 година са били 47 млн.лв.