Френско аташе посети Сливен
Френско аташе посети Сливен / Дарик Сливен, архив

Аташето в Министерството на външните работи на Франция Мариама Диало, която следи за правата на децата в България, Румъния и Молдова посети Сливен.

Визитата на Диало в Сливен на 9 април беше по покана на Национална мрежа на децата, чийто партньор в община Сливен е фондация „Здравето на ромите”. Мариама Диало и зам.-кметът Иван Славов обсъдиха работата в сферата на децата и семействата, както и  цялостната социална мисия на общината. Бяха поети ангажименти от сливенското общинско ръководство за подобряване на сътрудничеството между местната власт и неправителствените организации от социалната сфера.

На срещата присъстваха Стела Костова, председател на постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедание към Общински съвет – Сливен и председател на фондация „Ромска академия за култура и образование” в града, Георги Богданов, изпълнителен директор на „Национална мрежа за деца”, д-р Стефан Панайотов от фондация „Здравето на ромите”, Ан Ландес, ръководител на „Лекари на света” за Централна и Източна Европа, Дилян Стойков, началник отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт”.