Фестивал за млади виртуози ще се проведе в Сливен
Фестивал за млади виртуози ще се проведе в Сливен / netinfo

От 30 септември до 3 октомври в Сливен ще се проведе първият музикален фестивал “Млади виртуози”. В него ще вземат участие камерни формации от Националната музикална академия – София и музикалните училища в Плевен, Русе и Стара Загора. Специални гости на фестивала са Гергана Петрова, цигулка, първи носител на наградата “Млади виртуози” и Цветомир Цветков, цигулка, носител на наградата “Панчо Владигеров”.

В проявата ще участват Симфоничен оркестър – Сливен с диригент Димитър Караминков и Шуменската филхармония с диригент Станислав Ушев. В съпътстващата програма са включени изложба на ученици от Национална художествена гимназия “Димитър Добрович” – Сливен и кръгла маса на тема: “ Професия музикант: бъдеще и реализация в България ”.

Организатори на фестивала са Сдружение и Школа по изкуствата “Млади виртуози” – Сливен, Съюзът на музикалните и танцови дейци, Симфоничен оркестър – Сливен, Община Сливен и Областна администрация – Сливен.

Откриването на фестивала е на 30 септември от 19 часа в зала “Зора”, закриването на 3 октомври от 19 часа в ДТ “Стефан Киров”. На 1 и 2 октомври изявите на участниците ще бъдат от 17 часа в изложбена зала “Сирак Скитник”. Фестивалът се осъществява с медийното партньорство на Дарик радио – Сливен и телевизия КТВ и Телекабел – Сливен.