Ден на отворените врати в Районен съд – Сливен
Ден на отворените врати в Районен съд – Сливен / Дарик Сливен, архив

Районен съд - Сливен отваря вратите си на 16 април – Деня на българската конституция и юлиста. От 10.00 ч. до 14.00 ч. ученици, граждани и представители на други институции могат да се запознаят със структурата на съда, с работата на съдиите и съдебните служители, с възможностите за предоставяне и ползване на съдебно-административни услуги. Посетителите ще имат възможност да се запознаят също и с работата на  регистратурата и деловодството. Представители на съда ще демонстрират нагледно на компютър достъпа до полезна информация и ползването на електронни услуги от интернет страницата на Районен съд - Сливен.

От  10.00 ч. до 12.00 ч. председателят на Районния съд - Ангел Гагашев  ще приема граждани и журналисти, а в  14.00 ч. ще направи демонстрация на случайно разпределение на делата.

 

Инициативата на Районен съд - Сливен е насочена е към популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура като цяло и има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите за постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система.