Делегации от Печ и Воронеж са гости на Сливен
Делегации от Печ и Воронеж са гости на Сливен / netinfo

Делегация от побратимения на Сливен град Печ, Унгария бе приета от зам.-кмета на община Сливен Радост Костова. На гости в Сливен по повод празника на града Димитровден са Марта Кунс, зам.-кмет на Печ, Йозеф Керестури, директор на библиотеката в Печ и Павлина Бонева представител на българското малцинство в Унгария.

Гостите присъстваха на ритуал за откриване на новото крило на Регионална библиотека „Сава Доброплодни", разгледаха експозицията „Християнско изкуство" в зала  „ Сирак Скитник" и взеха участие в церемония по връчване на наградите на община Сливен за 2009 г. на концерт-спектакъла в Драматичен театър „Стефан Киров".

В Сливен по повод празника на града дойде и делегация от гр. Воронеж, Русия. На посещение са Марина Плиева, - заместник-кмет и Юрий Яковлев, - ръководител на управление по опазване на околната среда в администрацията.

Гостите посетиха Музея на текстилната индустрия, Къщата музей на сливенския бит и ще разглеждат Художествената галерия и Историческия музей в града.

Днес в Катедралния храм „ Свети Димитър" делегацията от Воронеж ще присъства на празничната Света литургия, след което ще бъдат гости на тържествената сесия на общинския съвет и ритуала по издигане на националното знаме, знамето на ЕС и знамето на град Сливен.