Децата тръгват на училище, да ги пазим!
Децата тръгват на училище, да ги пазим! / Sofia Photo Agency, архив

Засилено полицейско присъствие в районите на училищата ще има в първия учебен ден. Присъствието на служителите на КАТ в районите на школата ще продължи за по-дълъг период, докато децата, особено малките ученици, свикнат с придвижването до училище, съобщи за Дарик началникът на сектор „Пътна полиция" при ОДМВР - Сливен главен инспектор Николай Колев.

През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в районите на училищата в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители по улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях; ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки.

Преди началото на учебната година е направена проверка на хоризонталната и вертикална маркировка в районите на училищата и резултатите са показали, че се намира в добро състояние, каза още главен инспектор Колев.    

До края на седмицата продължава акция „Колан". Пътните полицаи  проверяват и санкционират за поставени предпазни колани най-вече на задните седалки, както и за наличие на предпазните средства, задължителни за децата.