Да пораснем заедно – работилница за родители
Да пораснем заедно – работилница за родители / Община Тунджа

Първата работилница за родители се проведе в община Тунджа. Проектът Работилница за родители - да пораснем заедно” се реализира от общината в партньорство с читалищата в селата Тенево и  Ботево.

Първите 12 работилници с родители на деца в ранна детска възраст ще бъдат осъществени в село Тенево в периода  ноември 2013 - януари 2014 година, а в другите 12 работилници ще участват родители от село Ботево и ще се проведат със съдействието на местното читалище от м. февруари до м. май 2014 г.

Основна цел на проекта е да се подобри благосъстоянието на децата в община „Тунджа” чрез прилагане на добри практики, стандарти и програми за закрилата и грижата за детето, така както са постановени в Конвенцията на ООН за правата на детето.

Проектът предвижда провеждане на сесии за семейно консултиране, наречени „Работилница за родители”. Всяка работилница ще предоставя групова и индивидуална работа с родители на деца от 0 до 4 - годишна възраст по методика и материали, утвърдени от УНИЦЕФ. Групите ще включват по 10 до 12 родители. Всяка група ще премине през програма от 12 тематични сесии.