Център за обществена подкрепа в с. Тенево
Център за обществена подкрепа в с. Тенево / netinfo

Център за обществена подкрепа бе открит в село Тенево, община Тунджа. В приветственото слово кметът на общината Георги Георгиев подчерта, че целта е Центърът да работи по ранната превенция на риска чрез комплексен подход за подкрепа и в защита най-добрия интерес на децата и нуждаещите се семейства. Мисията ще се реализира чрез осигуряване възможности за физическо, интелектуално и личностно развитие на потребителите, в процеса на социалното им включване, приобщаване и подобряване на социалните им умения.

До края на годината в Центъра ще се осигурява професионална и квалифицирана помощ от трима специалисти - социален работник, психолог и педагог, на 20 потребители - деца на възраст от 7 до 18 години от с. Тенево и близките 13 населени места от състава на община „Тунджа”.

Стартът на кампанията по приемна грижа бе даден от инж. Митко Филипов - директор на Областния съвет на БЧК.

Център за обществена подкрепа в с. Тенево
netinfo

Формираха се първите групи от деца, желаещи да участват в ателиетата по интереси: ”Изкуството ражда красота”, „Направи си сам” и „Моето слънчево лято”.

Предстои да се проведат конкурс за рисунка „Аз и моето семейство”, различни спортни състезания с интерактивен и образователен характер. В процес е подготовката и на кампания по приемно родителство, която предстои да се  реализира в с. Тенево до края на юли.